Flandes, terra de 'mestres pintors'

Durant tres anys, els amants de l’art i la cultura tenen una cita a Bèlgica amb artistes com Rubens, Pieter Bruegel o Jan van Eyck

Pòrtic de la casa taller de Rubens a Anvers
Pòrtic de la casa taller de Rubens a Anvers Wikimedia Commons
13 de setembre del 2018

Una preciosa proposta de viatge a la Bèlgica flamenca enfila les ciutats de Lovaina, Anvers, Gant, Bruges i Brussel·les. Però si el viatge es fa de la mà dels pintors flamencs que van enlluernar Europa entre els segles XV i XVII, l’experiència és encara més enriquidora. Per aquest motiu, s’ha organitzat un homenatge als mestres pintors, com Rubens, Hans Memling o Van Dyck, que al llarg de tres edicions convidarà els visitants a descobrir el llegat d’aquests artistes als indrets on van concebre les obres que ara s’exposen als museus internacionals.

La proposta del 2018
El viatge ‘Flandes i els seus mestres pintors’ es realitza del 17 al 21 d’octubre i començarà a la ciutat de Lovaina, el punt d'arribada, des d'on s'anirà cap a Anvers, on se celebrarà el festival Anvers Barroc 2018. La proposta d'enguany es diu ‘Rubens inspira’ i inclou visites a exposicions a diferents ciutats, esglésies i museus amb el fil conductor del barroc. L’itinerari seguirà pels carrers i canals medievals de Bruges, amb la visita al castell de Wijnendale com a parada imprescindible, i per la ciutat universitària de Gant, que es podrà veure en tota la seva esplendor des d’un mirador tan espectacular com el pont de Sant Miquel. Finalment, el viatge acabarà amb una visita a Brussel·les i al Museu de Belles Arts.

De ruta artística fins al 2020
Després d’aquesta primera edició, el viatge ‘Flandes i els seus mestres pintors’ seguirà durant dos anys més amb propostes diferents. Per al 2019, coincidint amb el 450è aniversari de la mort de Pieter Bruegel, el destí escollit serà Brussel·les, Anvers i rodalia. I el 2020, els companys d’expedició seran els primitius flamencs amb la restauració de ‘L’adoració de l’Anyell Místic’ de Gant, de Jan van Eyck, com a principal protagonista. 

Per a més informació, consulteu el web de Bontur.