[FOTOGALERIA] Dia SÀPIENS 2017

El recull d'imatges del vuitè dia SÀPIENS celebrat a Terrassa, on s'hi van aplegar centenars de persones per gaudir d'una jornada lúdica i festiva

6 de novembre del 2017

Tot i l'excepcionalitat del moment actual, els lectors del SÀPIENS no es va voler perdre la festa anual de la revista, que enguany va tenir lloc a la ciutat de Terrassa. De 10.30 a 19 h, lectors de totes les edats i vinguts de diversos indrets de Catalunya van poder gaudir d'un programa on la industrialització i el tèxtil van ser el fil conductor. La jornada va començar amb una breu intervenció de la directora del SÀPIENS, Clàudia Pujol, que va voler dedicar la jornada a un lector de la revista empresonat al centre penitenciari d'Estremera, el conseller terrassenc Josep Rull. 

Aquest av ser el tret de sortida d'una jornada plena d'activitats. Des de les conferències de Josep Casassas, la Dra. Teresa Abelló i el Dr. Àngel Casals, a les visites guiades al Centre de Documentació i Museu Tèxtil o la Seu d'Ègara. El públic més familiar, però, va optar per visitar l'exposició 'Enérgeia' del mNACTEC, un recorregut molt didàctic per comprendre la utilització de les diferents fonts d'energia al llarg del temps. Alguns dels objectes que es van poder contemplar van ser la turbina Fontaine, les màquines de vapor o experimentar amb la Gàbia de Faraday.

El Centre de Documentació i Museu Tèxtil

Visita guiada al taller de restauració tèxtil.

La visita al centre de restauració tèxtil

Al taller de restauració del Centre de Documentació i Museu Tèxtil estaven preparant les peces per dur a una exposició del Museu Sorolla.

Un altre moment de la visita

La guia mostra una peça del centre als visitants.

Els tallers del MNACTEC

El programa no es va oblidar dels petits de la casa. A la imatge, a un taller al MNACTEC

La Masia Freixa

Visita guiada a la Masia Freixa, un dels edificis més emblemàtics de la Terrassa modernista.

Exposició de Filomena Menacho

Exposició de l'artista Filomena Menacho.

La Seu d'Ègara

Una de les visites guiades a la Seu d'Ègara.

L'exterior de la Seu d'Ègara

La Seu d'Ègara, vista des de fora.

La conferència de Jordi Casassas

Jordi Casassas va impartir la conferència 'Poder polític i industrial en l'inici del catalanisme' al Centre de Documentació i Museu Tèxtil.