[FOTOGALERIA] El VII Dia SÀPIENS a Sitges, en imatges

La crònica visual de la festa de la nostra revista el passat 24 d'octubre de 2016 al municipi garrafenc

24 d'octubre del 2016

A les 11h del matí, els lectors de la revista SÀPIENS ja omplien les primeres visites guiades que es van fer al Museu Cau Ferrat, al Palau Maricel i a la Fundació Stämpfli d'Art Contemporani. Mentrestant, els més petits de la casa podien enllestir, des de les 12, les seves figures d'ombres xineses al taller infantil i els grans podien seguir les explicacions de la pintora Núria Corretgé, que va fer una exposició guiada per la seva exposició 'Orbis'. 

A partir de les 13 h, el tràfec als museus i tallers va traslladar-se al bar La Guineu per fruir d'un suculent Vermut de l'Indià, abans d'anar a dinar. A la tarda, les conferències van ser les protagonistes. La historiadora sitgetana Carme Muntaner ens va parlar de la vida quotidiana a la Sitges medieval de la mà de quatre personatges; l'arqueòleg Pere Izquierdo va explicar els detalls de la recerca de dos galions que van naufragar a la batalla de Barcelona, el 1642, que està duent a terme la Carta Arqueològica Subaquàtica de Sitges, i, finalment, la comissària de l'Any Casas, Vinyet Panyella, i Clàudia Pujol, directora de SÀPIENS, van presentar el llibre de l'ex conseller en cap Josep Bargalló 'Les set vides de Pere Romeu'

Mentre tot això passava dins d'una de les sales del Palau Maricel, a la plaça del Cap de la Vila tenia lloc l'actuació castellera, i, a la platja, una sorprenent proposta d''action painting' que no va deixar ningú indiferent. El colofó final va tenir de nou com a protagonista el Palau Maricel, on es va servir una degustació de Malvasia de l'Hospital Sant Joan Baptista, a la qual a més dels lectors, s'hi van sumar un gran nombre de sitgetans.

El Palau Maricel

Els assistents van quedar meravellats amb la visita guiada al Palau de Maricel.

Les terrasses del Palau Maricel

La visita guiada segueix per les terrasses del Palau de Maricel.

El Cau Ferrat

Visita guiada al Cau Ferrat.

Una altra vista del Cau Ferrat

A la visita guiada al Cau Ferrat, els lectors van gaudir de les obres que es conserven en aquest temple del Modernisme, com els quadres de Casas, Rusiñol o Picasso

La ceràmica al Cau Ferrat

A banda de les obres pictòriques, els visitants van veure peces de ceràmica policromada, escultures i objectes de vidre. 

El taller d'ombres xineses

Taller d'ombres xineses per a nens al Palau de Maricel.

Els infants gaudint amb les seves ombres

Els nens i nenes s'ho van passar d'allò més bé creant les seves pròpies ombres xineses al taller del Palau Maricel.

L'exposició 'Orbis'

Visita guiada a l'exposició 'Orbis' de Núria Corretgé.

L'exposició 'Arrels'

Visita guiada a l'exposició 'Arrels' de Dogny Abreu, a l'edifici Miramar.

La Fundació Stämpfli

Visita a l'exposició de la Fundació Stämpfli.

Conferència de Miquel Àngel Martínez

Conferència a càrrec de l'arqueòleg Miquel Àngel Martínez al Saló Blau del Palau de Maricel.

Els castellers de Vilafraca

Castellers de Vilafranca a la Plaça del Cap de la Vila.

La conferència de Josep Bargalló

D'esquerra a dreta, Quim Torra, Clàudia Pujol, Josep Bargalló -autor de 'Les set vides de Pere Romeu'-, Vinyet Planella i Pere Izquierdo.

Degustació de malvasia

Degustació de malvasia al Saló d'Or del Palau de Maricel.