FRONT, cinema de conflicte i pau als espais de la batalla de l'Ebre

La Mostra Internacional de Cinema de Conflicte i Pau projectarà sis films entre el 30 de setembre i el 9 d'octubre

Cartell del FRONT, la Mostra Internacional de Cinema de Conflicte i Pau
Cartell del FRONT, la Mostra Internacional de Cinema de Conflicte i Pau
24 de setembre del 2022

La batalla de l'Ebre va canviar el paisatge de les Terres de l'Ebre per sempre. Fa més de vuitanta anys de la fi de l'enfrontament més sagnant de la Guerra Civil, però el rastre que va deixar encara perdura. Als pobles, a les trinxeres o als refugis dispersos per tot el territori i, sobretot, a la memòria col·lectiva d'aquestes terres. 

Del 30 de setembre al 9 d'octubre, el festival FRONT, la Mostra Internacional de Cinema de Conflicte i Pau, reflexionarà sobre els conflictes del passat i del present en diversos espais de la batalla de l'Ebre. En la seva tercera edició, projectarà sis pel·lícules a Corbera d'Ebre, Móra d'Ebre, els Reguers (Tortosa), Flix, la Sénia i Campredó, que s'acompanyaran de quatre Taules de pensament per dialogar amb experts sobre els films projectats.

Hi podreu veure les estrenes de La llibreta del Dr. Gras, un documental sobre la fossa de Santa Magdalena de Móra d'Ebre, la més gran oberta a Catalunya; i de Les vides de la Pastora, una producció sobre el maqui Florencio Pla Messeguer que també narra l'exhumació del seu company de guerrilla, Francisco Serrano Iranzo, en una fossa de Tortosa. Consulteu la programació completa, així com les activitats paral·leles, al web de FRONT.


Informació pràctica