La Fundació Carulla convoca una nova edició dels Premis Baldiri Reixac

L'emergència climàtica i el foment del català són els dos reptes socials que aborda la 45a edició d'aquests guardons

Premis Baldiri Reixac 2022-2023
Premis Baldiri Reixac 2022-2023 Fundació Carulla
30 de novembre del 2022

Des de fa gairebé cinquanta anys, la Fundació Carulla treballa amb l'objectiu de transformar la societat a través de la cultura i les arts, liderant, impulsant i connectant projectes culturals i educatius que donin resposta als principals reptes que planteja la societat actual. En aquest sentit, ha obert la 45a edició dels Premis Baldiri Reixac, un guardons que busquen projectes educatius que donin resposta a dos reptes socials: l'emergència climàtica global i el foment del català entre les noves generacions.

Amb unes noves bases i un jurat també renovat, enguany els Baldiri presenten noves categories. La primera és el Premi Baldiri a l'Escola Transformadora, que dotarà amb 3.000 euros el centre educatiu més compromès amb el canvi social a través de la cultura i les arts. La segona categoria és el Premi Baldiri a Projectes Artístics, amb vuit premis de 4.000 euros adreçats a projectes que treballin per atendre l'emergència climàtica o el foment de la llengua. Finalment, el Premi Baldiri a Experiències Innovadores entregarà vint premis de 500 euros a experiències educatives que fomentin l'esperit crític, la gestió emocional i la inclusió.

Poden presentar-se a l'edició 2022-2023 d'aquests guardons tots els centres educatius, zones escolars rurals, centres de formació d'adults i escoles d'educació especial dels territoris de parla catalana. El termini per presentar candidatures finalitza el 26 de gener de 2023. Per a més informació, podeu consultar les bases completes del certamen al web dels Premis Baldiri Reixac.


Informació pràctica