Fotografia, anarquisme i revolució social en la Barcelona de la Guerra Civil

L'Arxiu Fotogràfic de Barcelona acull una exposició amb imatges d'autors com Pérez de Rozas, Kati Horna i Margaret Michaelis

Fotografies de Kati Horna durant la Guerra Civil Espanyola (1937)
Fotografies de Kati Horna durant la Guerra Civil Espanyola (1937) Wikimedia Commons
7 de febrer del 2020

Articular i expandir el nou imaginari de la revolució social en el context del combat contra el feixisme. Aquest és l'objectiu de 'Gràfica anarquista. Fotografia i revolució social. 1936-1939', que del 27 de novembre al 16 de maig de 2020 podrà veure's a l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona. L'AFB i l’Observatori de la Vida Quotidiana han creat un recorregut amb imatges de les fotògrafes Kati Horna i Margaret Michaelis o dels retratistes catalans Pérez de Rozas i Antoni Campañà i d'altres d'autoria desconeguda provinents de l'Oficina de Información y Propaganda, creada per la CNT-FAI a Barcelona durant els anys de conflicte amb l'objectiu d'articular l'imaginari de la revolució social en la lluita contra el feixisme.

Les instantànies de l'hongaresa Kati Horna (fotògrafa anarquista que durant la guerra va viatjar per diferents ciutats espanyoles fent encàrrecs per a la CNT i per a diferents revistes anarquistes) o de Margaret Michaelis (fotògrafa austríaca que va viure a Barcelona del 1933 al 1937, fugint de l’ascens al poder del partit nazi) mostren la mirada combativa i compromesa en el somni d’un món més just i confirmen el pes històric de l’anarcosindicalisme durant la Guerra Civil Espanyola. 

Informació pràctica
 

  • Dates: fins al 16 de maig de 2020.
  • Lloc: Arxiu Fotogràfic de Barcelona (plaça Pons Clerch, 2, 2a planta).
  • Preu: gratuït.
  • Consulta tota la informació aquí.

 

Cartell Gràfica anarquista