Gran ressò mediàtic de l'última portada del SÀPIENS

A la revista de juliol publiquem l'indret exacte del Baix Camp que hauria inspirat Antoni Gaudí

El lloc que hauria inspirat Antoni Gaudí al Baix Camp
El lloc que hauria inspirat Antoni Gaudí al Baix Camp
11 de juliol del 2016
Autor
Redacció
L'article sobre l'indret que, molt probablement, va inspirar Gaudí, ha tingut una gran repercussió mediàtica tant en els mitjans catalans com espanyols. Així, TV3, Catalunya Ràdio, ‘La Vanguardia', ‘El Periódico', ‘El Punt Avui' i la majoria de mitjans tarragonins s'han fet ressò de la sorprenent troballa de l'arqueòloga Paula Santamaria i l'enginyer Josep Pedret, avalada per un dels màxims experts gaudinians. La notícia també ha aparegut a les agències de notícies EFE i Europa Press, fet que ha propiciat que ho publiquessin nombrosos diaris espanyols (des d'‘El Periódico de Aragón' fins al ‘Diario de Córdoba', passant pel ‘Diario de León', entre d'altres).

És clar que el veritable impacte ha estat al Baix Camp, la comarca tarragonina on es troba el coll de la Desenrocada. Els investigadors —que són propietaris d'una casa de turisme rural a la zona— han començat a rebre trucades perquè organitzin visites guiades al paratge i mostrin les roques que prefiguren algunes obres emblemàtiques de l'arquitecte com el drac del Park Güell, les xemeneies de la Pedrera o la balconada de la Casa Batlló.

La publicació de l'article també ha donat més arguments a grups ecologistes del Baix Camp que fa temps que s'oposen al projecte de la Generalitat de construir una pedrera a tocar del monestir d'Escornalbou, molt a prop del paratge que podria haver il·luminat el geni.

L'article complet es pot trobar a la revista SÀPIENS del mes de juliol, que ja es troba a quiosc, on podreu veure aquestes imatges i moltes altres.