Guissona recorda el seu passat romà

El municipi de la Segarra acull la 23a edició del Mercat Romà de Iesso, amb desfilades i lluites de gladiadors i altres activitats de recreació històrica

Gladiadors, en l'edició 2018 del Mercat Romà de Iesso
Gladiadors, en l'edició 2018 del Mercat Romà de Iesso Mercat Romà
15 de juliol del 2019

'Ave Iesso!'. El proper 20 de juliol, aquesta salutació tornarà a escoltar-se a Guissona, en el marc del XXIII Mercat Romà de Iesso. Gladiadors, legionaris, esclaus, patricis, plebeus, comerciants i músics ompliran les places i els carrers del municipi de la Segarra en una nova edició d'un mercat que aquest 2019 té Juli Cèsar com a eix conductor. La festa començarà a escalfar motors el dilluns 15 de juliol amb els 'Capvespres a la romana', que començaran amb una cercavila presidida per la figura del déu Bacus, que anirà acompanyat de les colles gegantera i castellera de la ciutat. Els 'capvespres' continuaran fins al divendres 19 de juliol amb cinema (dimarts), l'actuació d'Elena Gadel (dimecres), un sopar romà (dijous) i amb l'arribada a Iesso de Juli Cèsar i Cleòpatra.

El plat fort de la festa serà el dissabte 20, amb el Mercat Romà, durant el qual es podrà gaudir de demostracions d'oficis antics, tallers infantils, cercaviles, dansa, animació musical, espectacle de falcons, jocs d'aigua o contacontes. També hi haurà activitats de recreació històrica, com els jocs olímpics adults o la desfilada de la legió de Iesso, demostracions de tècniques de lluita, una venda d'esclaus o una lluita de gladiadors. A més, durant tot el dia hi haurà parades d'artesans, jocs de fusta gegants i portes obertes al conjunt arqueològic, on es troba l'antiga ciutat romana de Iesso. El mercat acabarà, a les 22.45 h, amb el tradicional sopar romà. Aquest, però, no serà l'únic acte gastronòmic de la festa, ja que els dijous de juliol els bars i restaurants de Guissona oferiran una tapa romana.

Consulteu tot el programa al web de la festa.