Història, música i tradició a les Fires de Sant Narcís

Girona celebra la festivitat del seu patró amb nombroses activitats, com rutes històriques per la ciutat o jornades de portes obertes als principals museus i a edificis històrics

Diada castellera a les Fires de Sant Narcís
Diada castellera a les Fires de Sant Narcís Wikimedia Commons
23 d'octubre del 2018

Coincidint amb la festivitat del seu patró, Sant Narcís, el 29 d’octubre, Girona celebra la seva festa major. Històricament, la ciutat dels quatre rius, l’Onyar, el Güell, el Galligants i el Ter, havia acollit tres grans fires que duraven diversos dies i coincidien amb una data assenyalada, però des de fa uns 300 anys les tres fires es van concentrar en una. Les conegudes Fires de Sant Narcís, que enguanya se celebren del 26 d'octubre al 4 de novembre, són un esdeveniment imprescindible en l'agenda de tardor a Catalunya. 

El programa inclou les activitats més tradicionals com els correfocs, la diada castellera, les trobades geganteres i el castell de focs, i d'altres d'històriques, com els itineraris teatralitzats 'Les llegendes de Girona', una visita històrica pel monestir de Sant Pere de Galligants o la visita guiada a l'exposició 'Ramon Pichot. D’Els Quatre Gats a la Maison Rose', que es pot veure al CaixaForum de la ciutat. A més, equipaments com el Museu d’Història dels Jueus, el Museu d’Art o el Museu d’Història obriran les seves portes gratuïtament. També celebrarà jornades de portes obertes la seu de la Generalitat a la ciutat, que des del 2010 es troba en un dels edificis amb més història del municipi, l'Hospital de Santa Caterina.

El programa es completa amb activitats infantils, fires d'artesania i alimentació, mercats, competicions esportives i molta música, amb grups com Els Catarres, Els Amics de les Arts, Obeses, The Gramophone Allstars i Dr. Calypso. 

Per a més informació sobre activitats i horaris podeu consultar el programa de les Fires de Sant Narcís 2018.