Història, patrimoni, música i inclusió al Festival Som Cultura

El festival proposa durant el mes de novembre una cinquantena d'activitats culturals a les terres gironines

Visita guiada per descobrir el llegat de l'abat Oliba al monestir de Ripoll
Visita guiada per descobrir el llegat de l'abat Oliba al monestir de Ripoll
30 d'octubre del 2018

El Festival Som Cultura, que celebra la tercera edició, ofereix activitats perquè pugueu gaudir de l'àmplia oferta cultural, patrimonial i d’espectacles de la Costa Brava i al Pirineu de Girona. Enguany, el programa proposa una cinquantena d’experiències culturals que s’han estructurat en quatre blocs temàtics: visites per descobrir el patrimoni, visites teatralitzades, música i art a museus, i equipaments i activitats inclusives.

De l'Alt Empordà a la Selva
Entre les visites vinculades al patrimoni, trobareu activitats com “La Guerra Civil a Figueres 1936-1939”, "El Dalí de Figueres", "Altres camins de l’exili. L’Albera i el castell de Requesens", "El bisbe Oliba al monestir de Ripoll" o “Ullastret Íber & Medieval”. També podreu gaudir de visites teatralitzades al Museu del Suro de Palafrugell, a la canònica de Vilabertran, al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes i al Museu Etnològic de Ripoll, entre altres.

Pel que fa a la música, destaquen el Festival Portalblau al cementiri mariner de l’Escala, i el Festival ÍTACA, amb Lídia Pujol en concert al monestir de Sant Miquel de Cruïlles. I entre les activitats inclusives, s'ha previst una la visita al monestir de Sant Pere de Galligants adaptada per a persones amb problemes d’Alzheimer i als seus cuidadors i una visita adaptada a persones amb discapacitat visual a la Ciutat Ibèrica d’Ullastret.

Podeu consultar el programa del festival Som Cultura aquí.