Un equip de paleontòlegs ha trobat, a Nova Gal·les del Sud, Austràlia, les restes fòssils d'un peix extingit fa més de 15 milions d'anys que conserva el seu últim àpat a l'estómac. Una troballa impressionant que es converteix en un testimoni únic de l'evolució dels ecosistemes al continent durant el Miocè.
Els fòssils pertanyen a una nova espècie que ha estat batejada amb el nom de Ferruaspis brocksi, un petit peix d'aigua dolça que vivia en el que aleshores era un hàbitat tropical amb llacs i rius. S'han trobat en tan bon estat de conservació que conserven restes de la seva pigmentació –tenien el dors fosc, el ventre clar i dues franges laterals fosques– i, un d'ells, fins i tot tenia restes d'un paràsit que duia adherit a la cua. Però el més sorprenent és que alguns exemplars conserven intactes les restes del seu últim àpat a l'estómac, on s'han identificat larves d'insectes, ales d'artròpodes i petits mol·luscs.
La troballa ha permès reconstruir el comportament de la nova espècie i, juntament amb altres restes fòssils d'insectes i plantes localitzades a la zona, contribuirà a la reconstrucció de l'ecosistema d'una regió que fa milions d'anys era molt diferent de l'actual.