Jordi Tardà

El periodista ens parla del seu programa 'Tintín a la ràdio'

Jordi Tardà
Jordi Tardà
22 de juliol del 2010
El recordem pel seu programa ‘Tarda Tardà', que enguany compleix 25 anys. Però també per la seva faceta ‘tintinaire' i pel programa ‘Tintin a la ràdio' (Catalunya Ràdio)
‘Tintín a la ràdio' és el primer programa de ràdio de la història dedicat a Tintín. I hi col·labora de manera fixa Philippe Goddin, el biògraf oficial d'Hergé. És un programa que tracta de l'actualitat de Tintín en totes les seves facetes. Com a curiositat, el programa emet la discoteca d'Hergé. Això vol dir que escoltant el programa escoltem la música que sentia Hergé mentre dibuixava Tintín.

En el número 94 de SÀPIENS (agost 2010) publica un article molt curiós sobre Hergé. Què ens en pot explicar?
Aquest article descobreix la relació entre un dels catalans més universals, Salvador Dalí, i Hergé, autor de les aventures de Tintín. En aquest article s'estira el fil de la relació paranoica que Dalí tenia amb un personatge de la revista ‘Cu-cut!' I com, al cap de vint anys, aquesta relació es trasllada cap a Tintín. Dalí va conèixer personalment Hergé i, fins i tot, va enviar-li un telegrama de felicitació en el cinquantè aniversari de la publicació de les aventures de Tintín.

I així neix una relació entre el programa ‘Tintín a la ràdio' i SÀPIENS
Efectivament. SÀPIENS explica conjuntament amb el programa aquesta relació entre Dalí i Hergé. A més, en el ja tradicional concurs del programa es farà una pregunta relacionada directament amb l'article de SÀPIENS. Per tant, qui vulgui guanyar el premi, haurà d'haver llegit l'article.

‘Tintín a la ràdio' és un programa escrit, dirigit i realitzat per Jordi Tardà que gira al voltant de la figura de Tintín i el seu creador Hergé. Aquest estiu, del 25 de juliol al 5 de setembre, el podreu sentir cada diumenge d'una a dues del migdia.