Unes Jornades Europees de Patrimoni per a les generacions futures

Sota el lema 'Patrimoni viu', l'edició d'enguany reivindica la tasca que els guardians del patrimoni duen a terme per salvaguardar-lo i transmetre'l de generació en generació

Jornades Europees de Patrimoni al Celler Sant Cugat
Jornades Europees de Patrimoni al Celler Sant Cugat Jordi Play / Departament de Cultura
9 d'octubre del 2023

Un any més, amb el mes d'octubre arriba una nova edició de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), que enguany tindrà lloc els dies 13, 14 i 15 d'octubre. La iniciativa del Consell d'Europa i la Comissió Europea fa més de trenta anys que se celebra a Catalunya, impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Una trobada que té per objectiu donar a conèixer els monuments, conjunts històrics, museus i jaciments catalans, que constitueixen un llegat cultural i històric d'un valor incalculable.

Durant aquests tres dies, nombrosos espais patrimonials del país obriran les seves portes gratuïtament i acolliran més de 500 activitats especials per a tots els públics, com ara conferències, visites guiades, visites teatralitzades, concerts, espectacles, tallers o exposicions. Sota el lema Patrimoni viu, l'edició d'enguany convida a reflexionar sobre com el patrimoni d'ahir s'ha convertit en el patrimoni d'avui, i com aquest es pot salvaguardar per a les generacions futures gràcies a les persones que transmeten el seu coneixement.

Per saber quines activitats s'organitzen, per territoris o per tipus d'activitat, podeu consultar l'agenda en línia de les JEP 2023 i seguir l'etiqueta #JEP2023 a les xarxes socials.

Informació pràctica

Jornades Europees de Patrimoni 2023
Jornades Europees de Patrimoni 2023