Unes Jornades Europees de Patrimoni sostenibles

L'edició d'enguany de la trobada europea convida a reflexionar sobre la sostenibilitat del nostre patrimoni històric i cultural

Jornades Europees de Patrimoni 2022
Jornades Europees de Patrimoni 2022 ACdPC
26 de setembre del 2022

Castells, monestirs, jaciments, palaus, biblioteques, arxius... El patrimoni cultural i històric és inabastable. És, a més, un llegat d'un valor educatiu incalculable. Donar a conèixer aquest llegat és precisament un dels objectius de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d'Europa i la Comissió Europea que fa més de trenta anys que se celebra a Catalunya i que enguany tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 d'octubre.

Durant aquests tres dies, nombrosos espais patrimonials del país obriran les seves portes gratuïtament i acolliran activitats especials per a tots els públics, com ara conferències, visites guiades, visites teatralitzades, concerts, espectacles, tallers o exposicions. Sota el lema Patrimoni sostenible, l'edició d'enguany convida a reflexionar sobre la sostenibilitat del nostre patrimoni i sobre la necessitat de protegir-lo i preservar-lo, i ho fa a través d'un programa d'activitats que busca el compromís de les institucions a minimitzar el seu impacte ambiental. 

A més, aquest any les JEP arriben amb una convidada especial, Igualada, Capital de la Cultura Catalana 2022, que ho celebra amb el projecte RECorreguts. Rutes per descobrir el patrimoni industrial del Barri del Rec d'Igualada. Per conèixer totes les activitats que s'organitzen, per territoris o tipus d'activitats, consulteu l'agenda en línia de les JEP 2022 i seguiu l'etiqueta #JEP2022 a les xarxes socials.
 

Informació pràctica