La vida a bord d'un vaixell vista per Josep Coté

El Museu Marítim de Barcelona presenta una exposició amb fotografies inèdites d'un violinista que entre el 1930 i el 1950 va viatjar amb el transatlàntic 'Marqués de Comillas'

Retrat de cambreres i cambrers del Marqués de Comillas (1940)
Retrat de cambreres i cambrers del Marqués de Comillas (1940) Josep Coté
11 d'octubre del 2019

Entre el 1930 i el 1950 Josep Coté va viatjar a bord del 'Marqués de Comillas', un vaixell de la Compañía Transatlántica Española dedicat al transport de passatgers entre Barcelona i Amèrica. Coté era un dels músics del transatlàntic i amenitzava les vetllades dels passatgers amb el seu violí. De dia, però, retratava imatges de la vida social del vaixell i, també, escenes més desconegudes, com les dels tripulants de l'embarcació. Coté va deixar instantànies dels menjadors dels oficials i dels cambrers, de la cuina, dels cambrots, de les cobertes..., uns espais i unes escenes -les dels treballadors- que en aquell moment no s'havien documentat gràficament.

Ara es poden veure totes aquestes fotografies en l'exposició 'Josep Coté, fotògraf a bord. Fotògraf de dia, violinista de nit', que es pot veure al Museu Marítim de Barcelona fins al 13 d'abril de 2020. La mostra s'ha pogut dur a terme gràcies a la donació per part dels hereus de Coté, el novembre de l'any passat, de la col·lecció de 544 negatius, fotografies en paper i part del seu material fotogràfic -càmeres i rodets- a l'equipament barceloní. 

Informació pràctica

  • Lloc: Museu Marítim de Barcelona (avinguda de les Drassanes, s/n).
  • Dates: de l'11 d'octubre de 2019 al 13 d'abril de 2020. 
  • Horaris: Cada dia, de 10 a 20 h. 
  • Preu: Gratuït.
  • Més informació al web del MMB

Autoretrat de Josep Coté al seu laboratori del Marqués de Comillas
Autoretrat de Josep Coté