L'aigua, protagonista de la Fira de les Guilleries de Sant Hilari Sacalm

El segon cap de setmana d'octubre, el municipi de la Selva acull una festa farcida d'activitats culturals, històriques i gastronòmiques

Paradetes de la Fira-Mercat de les Guilleries
Paradetes de la Fira-Mercat de les Guilleries Irene Mir
9 d'octubre del 2018

L’aigua sempre ha tingut una importància històrica a les Guilleries. El subsòl d'aquest massís es caracteritza per l'abundància d'aigua, i Sant Hilari Sacalm no n'és una excepció. De fet, el municipi de la Selva és conegut com 'La Vila de les 100 fonts', unes deus que han passat a formar part del seu patrimoni natural i històric. Ara, el municipi ret tribut a un element tan important de la seva història i de la seva economia amb la Fira de les Guilleries, que se celebra els dies 13 i 14 d'octubre amb activitats per a tots els públics que tenen l'aigua com a protagonista.

Així, durant tot el cap de setmana s'organitzaran visites a l'AQUA, un espai on es pot descobrir les característiques de l'aigua de la zona i, també, la importància d'aquesta en la història de Sant Hilari. La fira es distribuirà en quatre espais diferents: la zona de productes, on els productors locals vendran maduixes, embotits o pa artesà, entre altres aliments elaborats a les Guilleries; la zona de demostració d’oficis, on es faran mostres de forja, toneria i ceràmica; la zona de gastronomia i música en viu, i la zona infantil. Durant el cap de setmana també es representarà el 'Ball d'en Serrallonga', amb escenes dels darrers anys de vida del mític bandoler català.

Si voleu més informació, podeu consultar el web de la Fira amb tota la programació.