L'Ajuntament treu les estàtues del Born

El consistori ha pres aquesta decisió després dels recents actes vandàlics

Operaris munten les estàtues al Born -  Youtube
Operaris munten les estàtues al Born - Youtube
21 d'octubre del 2016
Autor
Redacció
L'Ajuntament de Barcelona ha retirat l'estàtua eqüestre de Franco del Born després que tres joves l'hagin tirat a terra aquesta nit. Des que la van col·locar, la figura ha sofert pintades, impactes d'ous, ha estat recoberta per banderes i fins i tot va ser decorada amb una nina inflable.

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha explicat que l'Ajuntament també retirarà del Born l'estàtua ‘La victòria', de Frederic Marès, perquè "no té sentit exposar només una de les dues figures". Pisarello també ha admès errors, ja que "s'hauria d'haver dialogat més amb les veus antifranquistes".

La retirada de les estàtues sembla posar fi a la polèmica encetada arran de la col·locació de les estàtues en el context de l'exposició ‘Franco, victòria i República', comissariada per Manel Risques i avalada pel comissionat de Memòria Històrica de l'Ajuntament, Ricard Vinyes.

En aquest sentit, Pisarello ha admès errors pel que fa al plantejament d'aquesta exposició i ha assegurat que s'hauria d'haver dialogat més amb les veus antifranquistes i haver explicat millor el sentit de les estàtues al carrer.