L'art, protagonista de Barcelona Novel·la Històrica

La sisena edició del festival literari dóna veu a escriptors que han convertit personatges rellevants del món de l'art en protagonistes de les seves novel·les

Rutes literàries de Barcelona Novel·la Històrica
Rutes literàries de Barcelona Novel·la Històrica Pep Herrero
4 de novembre del 2018

La literatura és una eina fonamental per conèixer el passat, comprendre el present i entreveure el futur. Això és el que reivindica Barcelona Novel·la Històrica, un festival literari que enguany celebra la sisena edició i que vol apropar-nos a autors i autores que han convertit figures destacades del món de l'art com Pablo Picasso, Josep Pla, Camille Claudel, Salvador Dalí, el Bosch, Frida Kahlo o Leonardo da Vinci en protagonistes de les seves novel·les.

L'artista en la història
Del 5 al 9 de novembre, la Biblioteca Jaume Fuster i la Fundació Antoni Tàpies acullen 14 conferències i taules rodones com la dedicada a la figura de Picasso, que comptarà amb la intervenció de Francesc Miralles, Esteban Martín i Elías Gaston Membrado, i la que recupera l'estada de Truman Capote a la Costa Brava, de la mà de Màrius Carol, autor de la crònica novel·lada 'L’home dels pijames de seda'. Armand Puig, teòleg i autor de 'La Sagrada Família segons Gaudí. Comprendre un símbol', i Esteban Martín i Andreu Carranza, autors de 'La clau Gaudí', parlaran sobre l'arquitecte modernista, mentre que els escriptors Leonardo Padura i Carme Riera s'aproparan a la figura del pintor holandès Rembrandt. 

Precisament, Padura, un dels escriptors contemporanis més rellevants d’Hispanoamèrica, conegut per les seves novel·les policíaques, rebrà enguany el Prermi Internacional de Novel·la Històrica Barcino, un guardó que reconeix el valor literari de l’obra d’un autor de novel·la històrica, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. També es pot participar en la ruta literària que proposa l’escriptor i periodista Martí Gironell, basada en cinc novel·les històriques que ens acosten als artistes Picasso, Miró, Gaudí, Casas, Gala i Dalí. L’itinerari tindrà l’origen a la sastreria Mosella, als baixos de la Pedrera, i finalitzarà a Els Quatre Gats. 

Podeu consultar el programa de Barcelona Novel·la Històrica aquí.