Sant Vicenç dels Horts celebra la Setmana Santa amb una nova representació de l'Auto Sacramental

El dimarts i el divendres sant, l’església de Sant Vicenç Màrtir acull una representació d'aquesta peça de teatre religiós del segle XVI

Representació de l'Auto Sacramental de Sant Vicenç dels Horts
Representació de l'Auto Sacramental de Sant Vicenç dels Horts Setmana Santa Sant Vicenç dels Horts
19 de març del 2018

1564 i 1587, aquestes són les dues dates que proposen a Sant Vicenç dels Horts per situar l'inici de l'Auto Sacramental, l'acte més important amb què el municipi del Baix Llobregat celebra la Setmana Santa. El que sí que saben del cert és que l'any 1793 es va adoptar la forma literària de fra Antoni de Sant Jeroni, monjo de l’orde dels Trinitaris Descalços de Barcelona, i que el 1936, en plena Guerra Civil, la rectoria es va cremar i, amb ella, l'arxiu on es guardava la documentació sobre la festivitat. Aquest fet va posar fi a la representació d'aquesta peça de teatre religiós. 

La representació no es va reprendre fins al 1946, després de 13 anys d’interrupció, quan es van iniciar uns tímids auto sacramentals -processó amb apòstols i armats pels carrers del voltant de l’església de la vila. Des de la seva represa, l’acte va anar millorant fins que el 1964 es va perfeccionar la música i la part literària. Amb el pas dels anys, l’escenari de la representació també ha anat canviant. Originàriament, l’acte es feia a l’aire lliure, primer al portal de l’església i, a partir del 1964, davant de l’ajuntament. Però després que el 1969 se suspengués per la pluja, l’Auto Sacramental es va celebrar a diferents llocs coberts fins establir-se a l’església de Sant Vicenç Màrtir el 1976.

 

Dates: 

  • Dimarts sant, 27 de març, a les 22 h
  • Divendres sant, 30 de març, a les 17.30 i les 19 h

Lloc: Església de Sant Vicenç Màrtir

Preu: 10 €

Més informació al web de la Setmana Santa de Sant Vicenç dels Horts