Les mosques tornen a Girona per les Fires de Sant Narcís

Del 25 d'octubre al 3 de novembre, la ciutat acull més de 260 activitats per a tots els públics

Els gegants, en una edició de les Fires de Sant Narcís de Girona
Els gegants, en una edició de les Fires de Sant Narcís de Girona
22 d'octubre del 2019

Les Fires de Sant Narcís de Girona celebren una nova edició del 25 d'octubre al 3 de novembre. Enguany, la programació inclou més de 260 activitats per a tots els públics, entre les quals destaca 'Fires en silenci', adreçada a nens i nenes amb necessitats especials. La iniciativa, que tindrà lloc el dimecres 30 d'octubre al matí, permetrà que aquests nens i nenes puguin gaudir de les atraccions d'una manera adaptada tant acústicament com lumínicament.

Aquest 2019, el cartell mostra un nen sobrevolant la ciutat amb una mosca, un detall que recorda les llegendes associades al sant i a aquests insectes. La més coneguda succeí durant el setge de les tropes franceses a la ciutat del 1285, quan uns soldats profanaren la tomba de Sant Narcís i en llançaren el cos a un femer. D'allà el recollí un fuster, qui el posà a dins d'una caixa. D'aquesta sorgí un eixam de mosques, que amb les seves picades verinoses causaren molts morts entre l'exèrcit francès i obligaren l'enemic a aixecar el setge.

Un programa farcit d'activitats
El programa arriba farcit d'activitats per a tots els públics. Entre els actes tradicionals, destaquen els balls de plaça amb els gegants, els bastoners i alguns elements del bestiari popular gironí, concurs de colles sardanistes, el correfoc, la diada castellera o la passejada pel Barri Vell amb els Capgrossos de la ciutat. La música tornarà a tenir un paper destacat, amb la vuitena edició del Jazz & Fires, el Vermut Rock, els concerts tradicionals o l'actuació de diferents orquestres a la plaça de Miquel de Palol. Per als nens s'han programat activitats com circ, una "Penjada de mosques i animació infantil", jocs tradicionals i populars catalans o reggae per a xics. També hi haurà teatre i cinema, poesia, activitats esportives, exposicions, les tradicionals barraques o portes obertes al Museu d’Història de Girona, al refugi antiaeri del jardí de la Infància, al Museu d’Història dels Jueus, al Museu del Cinema i al Museu d’Art.

Podeu trobar tota la informació de les Fires aquí.

Cartell de les Fires de Sant Narcís de Girona 2019