L'Escaldàrium, un infern de foc i aigua termal

El 13 i 14 de juliol, els diables i les bruixes prenen Caldes de Montbui en un muntatge espectacular de danses d'aigua i foc

Foc i aigua lluiten a Caldes de Montbui durant la festa Escaldàrium
Foc i aigua lluiten a Caldes de Montbui durant la festa Escaldàrium Quim Dasquens
9 de juliol del 2018

Diu la llegenda que hi ha rituals prohibits que lliguen l’infern amb la terra i el foc amb l’aigua, i Caldes de Montbui n’és testimoni. El segon dissabte de juliol, la plaça de la Font del Lleó s’omple de curiosos que volen veure en primera persona l’Escaldàrium, una gran representació on el foc i l’aigua són els protagonistes. Els diables, el malvat Termaliot, les bruixes, Llucifer i Diablessa duen a terme rituals de foc per obrir les portes de l'infern i invocar la Godra, la Quimera de Caldes de Montbui, un esperit malèfic que apareix dues vegades l'any, mentre les danses d'aigua intenten evitar-ho sense èxit. Aquests rituals es plasmaran en l'activitat principal de la festa, un muntatge espectacular amb danses de foc i d'aigua que es ballaran al ritme dels timbals i de la música d'una orquestra local. L'espectacle tindrà lloc el dissabte 14 de juliol a les 00 h a l'aparcament de la zona esportiva de les Cremades.

El número comptarà amb 9 danses, 6 de foc i 3 d'aigua alternades, i es ballaran amb la música d'una orquestra de músics locals i els ritmes dels timbalers. Per escalfar motors, durant tot el dia es podrà gaudir d'activitats com l'Escumàrium, la Festa de l'Escuma (12 h), o la cercavila (18 h).

La petjada de les bruixes
Més enllà de l'espectacle de dansa i foc, la festa té en el seu programa activitats com l'Escumàrium (una festa de l'escuma), una cercavila o el judici i execució de les bruixes, una recreació històrica en què es recordarà la condemna de diverses dones acusades de bruixeria i executades al segle XVII. A més, a partir del 6 de juliol, Caldes començarà a escalfar motors per a la festa amb el concert Escaldàrium de Cambra (6 de juliol), on l'orquestra toca la música del foc i de l'aigua, i el Projecte Escaldàrium (11 de juliol), un espectacle organitzat perquè tothom pugui mostrar davant del públic les seves creacions artístiques en relació amb la festa.

Per a més informació, consulteu el web de l'Escaldàrium.