L'exposició 'El cos vestit, siluetes i moda, 1550-2015' es revisa i s'amplia

La mostra permanent del Museu del Disseny de Barcelona inclou 18.000 peces dels segles XVI al XXI

Noves incorporacions a l'exposició del Museu del Disseny -  Museu del Disseny
Noves incorporacions a l'exposició del Museu del Disseny - Museu del Disseny
24 de maig del 2017
Autor
Clara Duarte

El Museu del Disseny de Barcelona ha revisat i ampliat les peces de la seva exposició permanent 'El cos vestit, siluetes i moda, 1550-2015'. La mostra, que es va inaugurar el 2014, compta amb 18.000 peces: vestits i complements des del segle XVI fins a l'actualitat. Ara s'hi han afegit 12 vestits nous, mostres significatives de la moda espanyola des dels anys 90 fins als nostres dies.

Amb aquesta ampliació, set dissenyadors entren a formar part de la col·lecció del Museu. A més, s'ha reeditat el catàleg de l'exposició, que explica al públic la relació entre el vestit i el cos, en tres idiomes. Una relació que, sovint, venia marcada pel moment històric que s'estigués vivint en aquell moment.

Per exemple, sabies que la transformació social que va provocar la Revolució Francesa es veu reflectida en els vestits? Napoleó va suprimir cotilles, mirinyacs, calçons i sabates de taló perquè eren símbols de l'aristocràcia. Això va simplificar el vestit i va fer que la silueta d'homes i dones esdevingués rectilínia, seguint el model de les estàtues gregues.

L'exposició també vol servir d'advertència per fer-nos adonar fins a quin punt la moda pot arribar a fer-nos esclaus de les diverses tendències.