La Casa de les Punxes obre al públic després de 100 anys

El visitant podrà triar entre dos itineraris per descobrir la història del palauet i del seu creador, Josep Puig i Cadafalch, o endinsar-se en la llegenda de Sant Jordi

Casa de les Punxes
Casa de les Punxes
5 d'agost del 2016
Autor
Redacció
La Casa Terradas, coneguda com la Casa de les Punxes, de l'arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch, obre les portes al públic avui després de romandre 100 anys tancada, com ja vam avançar fa uns mesos.

Situat a la cruïlla de l'avinguda Diagonal amb el carrer de Rosselló, aquest palauet d'estil modernista i inspiració medieval ofereix dues visites diferents: la primera està dedicada a l'arquitectura de la casa i a la història del seu autor, Josep Puig i Cadafalch, i la segona explica al visitant la llegenda de Sant Jordi, molt present en la simbologia de la casa, en una experiència lúdica i interactiva. La primera tindrà un preu de 20 €, 14 € per a residents a Barcelona durant el 2016, i la segona costarà 12,50 €.

La Casa de les Punxes va ser declarada Monument Històric Nacional el 1975. S'ha encarregat de la seva rehabilitació l'arquitecte Jaume Falguera. Entre les zones reformades hi ha la planta noble, on es narrarà la llegenda de Sant Jordi a partir d'una recreació audiovisual, i el terrat, que serà l'espai museogràfic dedicat a la família Terradas, a Puig i Cadafalch i als artistes col·laboradors de l'obra, com Enric Monserdà i Alfons Juyol.