La Casa Museu - Cal Gerrer ressegueix les passes de Marilyn Monroe a Nova York

L’exposició ‘Marilyn in New York. Side by side’ mostra 60 fotografies de l'actriu i tot tipus d’objectes i documents personals

Mostra de les fotografies i els documents que es poden trobar a l'exposició 'Marilyn in New York. Side by side'
Mostra de les fotografies i els documents que es poden trobar a l'exposició 'Marilyn in New York. Side by side' Fundació Cabanas

“Una vàlvula de sortida”. Això era Nova York per a Marilyn Monroe, un indret que li permetia fugir de l’entorn de Hollywood quan no tenia cap compromís cinematogràfic. Per resseguir les seves passes, el prestigiós 'marilynòfil' Frederic Cabanas i la seva dona van posar rumb el 2009 cap a Nova York, una ciutat que l'actriu va visitar fins a 10 vegades al llarg de la seva vida, entre el 1954 i 1962. El resultat és ‘Marilyn Monroe in New York. Side by side’, un extens recorregut fotogràfic i documental dedicat a l’artista.

L’exposició es podrà visitar a la Casa Museu - Cal Gerrer a partir del proper 4 de maig i és el fruit de la tasca de recopilació desenvolupada per Cabanas durant més de 35 anys. Inclou tota mena d’objectes i documents, principalment llibres, sobre l’actriu nord-americana. De fet, l’essència de la col·lecció és la seva biblioteca, que conforma el fons literari més extens del món dedicat a la celebritat. A més, també es tracta del primer museu d'Europa dedicat a l'actriu.

A la mostra es poden veure 60 fotografies, des de les més famoses de Nova York fins les que va fer Cabanas amb la seva càmera durant la seva recerca a la ciutat. ‘Marilyn in New York. Side by side’ permet fer un repàs biogràfic a la trajectòria de l’estrella i impregnar-se del seu entorn glamurós. En el següent vídeo, es pot veure com és una visita pel museu.

Informació pràctica

  • Dates: del 4 de maig al 9 de setembre de 2018.
  • Lloc: Casa Museu - Cal Gerrer (C. Santiago Rusiñol, 60. 08172. Sant Cugat del Vallès)
  • Horari: de dimarts a divendres, de 10.30 a 14 h i de 17 a 20 h. Dissabtes, de 10.30 a 15 h i de 17 a 20.30 h. Diumenges i festius, de 10.30 a 15 h.

Més informació al web de la Fundació Cabanas.