La Coronela i el General

L'Ajuntament de Barcelona ha encès la polèmica en vetar en els actes de la Diada la Coronela i alhora impulsar al Born una exposició temporal amb escultures franquistes

Representació de les estàtues a l'exterior del Born CCM
Representació de les estàtues a l'exterior del Born CCM
8 d'agost del 2016
Autor
Jordi Mata
Bitllet d'opinió de l'escriptor Jordi Mata publicat a la secció 'La meva notícia' del número de setembre.

Renoi, com s'assemblen els gestors de la nova política als de la vella! L'Ajuntament de Barcelona ha encès la polèmica en vetar en els actes de la Diada la Coronela, única associació de recreació històrica que amb la seva presència contextualitza una data tan cabdal, i alhora impulsar al Born una exposició temporal amb escultures franquistes, inclosa una del dictador, amb l'argument de voler fer pedagogia sobre la impunitat.

O sigui, gent vestida com en el segle XVIII no és educativa, i sí són educatius símbols d'un règim que està costant Déu i ajuda treure dels carrers per no escarnir més les seves víctimes i que es poden utilitzar per fer apologia del feixisme, circumstància no penada per aquests verals. De debò, cal visualitzar estampes del franquisme quan el neofranquisme és tan vigent que ja ens il•lustra prou pel que fa a les seves arrels? O algú, ves a saber per què, se sent més a gust amb els records del 1939 que amb els del 1714? La mà d'il•luminats que hi ha, a les Vinyes del Senyor!