La Festa Major de Sant Genís revoluciona Torroella de Montgrí

La vila baix-empordanesa prepara un extens programa de concerts, sardanes, balls i altres celebracions de caire popular

Ball de gegants a la plaça de la Vila de Torroella de Montgrí
Ball de gegants a la plaça de la Vila de Torroella de Montgrí

A la comarca del Baix Empordà, la vila de Torroella de Montgrí celebra un any més la Festa Major de Sant Genís, en honor del seu patró, a qui està dedicada l’església parroquial, un destacable edifici d'estil gòtic. Tot i que el dia central d'aquesta festa és el 25 d’agost, diada de Sant Genís, l'agenda d'actes previs també té un pes destacat. Així, l'11 d'agost té lloc la presentació del Llibre de la Festa Major i s'inaugura la 67a Expo Art Local, mentre que el 18 i 19 d'agost se celebraran els esperats Correfoc dels Ducs del Foc i Correfoc dels Petits, amb els Mussolets i els Ducs del Foc, respectivament.

Les jornades més esperades
La festa grossa arrenca el 24 d'agost amb el pregó que es realitzarà en el marc del sopar popular als Jardins John Lennon, amenitzat amb l’actuació del grup Tres de Ronda, un exemple dels valors de germanor i participació ciutadana que s'associen a la Festa Major de Sant Genís. Aquell vespre, també es posen en marxa les barraques amb els concerts d'ADN i Gertrudis. L'espai més jove de la festa major acollirà durant cinc dies el concerts de Bananna Beach, Fundación Tony Manero, Banda Biruji, Orquestra Mitjanit, Mazoni i Germà Negre, entre d'altres. 

Ja el 25 d’agost, la cultura popular agafarà protagonisme amb la tradicional cercavila, que comptarà amb la participació de tots els elements de l’imaginari festiu local, com els gegants de Torroella de Montgrí -que tenen més de 400 anys d'història- i els de l’Estartit, acompanyats pels Grallers del Montgrí, els capgrossos i les Xatis, i els convidats d'enguany: la Colla de Gegants de Vic. També es farà el tradicional Ball de Gegants i Ball de l’Àliga de Torroella i hi haurà sardanes a càrrec de la cobla Foment del Montgrí.

La música i el ball són imprescindibles en aquesta festa major i vindran de la mà de l’Orquestra Montgrins, el 25 d'agost; l’Orquestra Metropol, el 26 d'agost, i l’Orquestra Mitjanit, el 27 d'agost. Durant deu dies també es podrà gaudir d'activitats infantils, esportives i solidàries, un vermut explosiu amb la música d’Alidé Sans i un cercabirres, a més d'espectacles de dansa i teatre, com l'obra 'Joan Pera, Capri', que es representarà a l'Auditori Teatre Espai Ter, el 27 d'agost.

Per a més informació, descarregueu-vos aquí el programa de la Festa Major de Sant Genís en PDF.