La Fira de les Portadores recorda el Sant Cugat del vi

El Celler Modernista acollirà diverses activitats festives, com matinals infantils, visites teatralitzades o actuacions musicals

El Celler Modernista de Sant Cugat del Vallès
El Celler Modernista de Sant Cugat del Vallès Wikimedia Commons
24 de setembre del 2018

L’olor de raïm i la gent vestida de gala feien acte de presència a la plaça de la Fira, l’actual plaça Octavià, per celebrar la Fira de Setembre, una de les festes més importants del Sant Cugat rural. La festa es coneixia popularment com a Fira de les Portadores i omplia la plaça de parades on es podien comprar totes les eines necessàries per fer la verema. Per recordar aquesta etapa de la vila vallesana, el Celler Modernista, on va tenir la seu l'antiga Cooperativa Vitivinícola de Sant Cugat, acollirà activitats per a tots els públics amb el vi com a protagonista indiscutible.

El vi, l'eix del programa 
La Fira de les Portadores, que se celebra els dies 29 i 30 de setembre, arrenca amb una matinal infantil que inclourà un taller de fanalets, jocs tradicionals i una lectura de contes sobre la vinya i el vi. Precisament sobre aquest producte tractarà la conferència ‘El vi com a distintiu social a Catalunya’, que tindrà lloc el mateix dissabte, a les 13 h, que anirà a càrrec de Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, creadors de la 'Guia de vins de Catalunya'. Els visitants podran descobrir la història i el funcionament del Celler Modernista gràcies a les visites guiades i teatralitzades, a més de participar en demostracions culinàries i artesanals. Ja cap al vespre, la música s’apoderarà de l’espai amb un ball de folk, un ball de bastons i un concert de cançons populars catalanes.

Si voleu més informació, consulteu el web de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.