La llegenda de Sant Jordi es viu a la Setmana Medieval de Montblanc

Del 20 al 29 d’abril, la vila reviu el seu passat medieval amb un programa d’activitats en què destaca l’espectacular representació d'una de les llegendes més emblemàtiques del país

Sant Jordi s'enfronta al drac en la representació del 2017
Sant Jordi s'enfronta al drac en la representació del 2017 Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi

Sant Jordi va matar el drac a Montblanc. Si més no, això és el que diuen el ‘Costumari català’ de Joan Amades i ‘Les tradicions religioses de Catalunya’ d’Anna Valldaura. Així, doncs, la història diu que l’heroi català va salvar la princesa de morir a les urpes d’aquella bèstia terrorífica a la capital de la Conca de Barberà. Per recordar la daurada època medieval de la vila, Montblanc celebra cada any la Setmana Medieval des del 1987, quan va néixer l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi i es va fer la primera representació de la contalla. Des d’aleshores, la Setmana Medieval se celebra sempre pels volts de la Diada de Sant Jordi. Enguany serà entre el divendres 20 i el diumenge 29 d'abril.

L’activitat més emblemàtica és la representació de la llegenda de Sant Jordi, en què més de 200 actors recreen, davant de milers d'espectadors, la lluita entre el Bé i el Mal en un espectacle ple de llum, música, foc i color. L’escenari de la recreació és el conjunt arquitectònic del recinte emmurallat de Montblanc, un dels més ben conservats de Catalunya. La llegenda de Sant Jordi cobrarà vida el dissabte 21 d’abril amb dues úniques funcions, a les 21 h i a les 23 h.

Bruixes, barjaules i devots del diable
La representació de la llegenda de Sant Jordi no és, ni molt menys, l’única activitat de la Setmana Medieval. Els montblanquins també representen l’espectacle 'Dracum Nocte', en què un centenar d’actors donen vida a bruixes, barjaules i devots del diable per explicar la història de la metamorfosi del Drac dels Quatre Elements. Altres actes destacats del programa són el mercat medieval, que aquest 2018 tindrà 130 parades de productes artesans; l’entrega de la rosa de Sant Jordi a la princesa, o una exhibició de diferents balls protagonitzats per tots els estaments socials.

El programa d’actes es completa amb activitats com el torneig medieval nocturn amb cavalls, mostres d’oficis, correfocs, concerts, conferències, l’escola cavalleresca per als més petits i tota mena de recreacions històriques.


Data de la Setmana Medieval: del divendres 20 d'abril al diumenge 29.
Representació de la Llegenda de Sant Jordi: el dissabte 21 d'abril, a les 21 h i a les 23 h al passeig Joan Martí i Alanis (El Foradot). Pots comprar les entrades al web.

Consulta el programa d'activitats complet al web de la Setmana Medieval de Montblanc.