La màgia de les bruixes torna a Sant Hilari Sacalm

La vila de la Selva acull una nova edició del festival dedicat a les llegendes populars, la màgia, les bruixes i els seus beuratges

Imatge de l'edició 2017 de l'Embruix de Sant Hilari Sacalm
Imatge de l'edició 2017 de l'Embruix de Sant Hilari Sacalm Enric Macià

Llegendes populars, màgia, bruixes i els seus beuratges. Aquests són els eixos centrals de les activitats que es programen en el festival l'Embruix de Sant Hilari Sacalm, que aquest 2019 se celebra del 28 al 30 de juny.

L'Embruix va néixer el 2009 amb uns objectius clars: recuperar la festa major petita del municipi (Sant Joan), conservar la memòria col·lectiva amb la recuperació de les llegendes i les històries escrites o de transmissió oral de la contrada, recordar la persecució i la crema de bruixes o suposades bruixes i reivindicar l’ofici de les trementinaires, dones que corrien per les contrades de Catalunya fent medicines naturals i guarint els malalts dels masos i cases pairals.

El programa
La festa comença el 28 de juny, a les 18 h, amb l'espectacle de màgia 'Vet aquí un mag' i s'allargarà durant el 29 i el 30 de juny amb activitats com un taller d'ungüents, la ruta guiada 'Llegendes de Sant Hilari Sacalm', una exhibició castellera, activitats musicals o contes de bruixes i bruixots. Però l'acte central de la festa és el 'Sàbat de bruixes, guilla que fuig!', una ruta teatralitzada amb aquelarre final que tindrà lloc el dissabte 29, a les 22 h.

Consulteu-ne tot el programa al web de la festa.