La meditació i la medicina medieval es fan lloc al monestir de Pedralbes

Amb l'arribada del bon temps, el centre ofereix tres noves activitats sobre meditació i medicina medieval

Mostra de les plantes presents al jardí del claustre del monestir de Pedralbes
Mostra de les plantes presents al jardí del claustre del monestir de Pedralbes

A Pedralbes es conserva el claustre gòtic més gran d’Europa, que llueix en la seva màxima esplendor quan ressorgeix la vegetació al jardí durant la primavera. Per això, el monestir es converteix en un escenari idoni per dur-hi a terme activitats que tinguin relació amb la relaxació de la ment, així com amb les plantes i remeis emprats a l’època medieval.

Pel que fa a la meditació, el monestir organitza ‘Meditació al claustre’, un curs sobre la pràctica meditativa conduït per Berta Meneses i Carina Mora que inclou una passejada tranquil·la pel claustre per contemplar els detalls de l’entorn.

Pel que fa a les pràctiques medicinals medievals, s'ofereix la visita ‘Plantes, remeis i apotecaris’ i la visita-taller ‘Herbarius. Plantes i remeis a l’edat mitjana’. La primera s'endinsa en els principis bàsics de la medicina medieval i els coneixements sobre cures que es tenien a l’època, així com les pràctiques mèdiques que es duien a terme dins de la clausura. La segona consisteix en una visita i un taller conduït per un biòleg que explicarà quines eren les pràctiques mèdiques medievals i algun dels remeis i plantes que s’empraven a l’edat mitjana per corregir els desequilibris del cos.

Informació pràctica: