'La Pedra Parla' al monestir de Santa Maria de Vallbona

El tresor arquitectònic de l'Urgell acull un cicle de concerts amb les interpretacions de compositors clàssics com Carissimi, Debussy o Chopin

Claustre del monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges
Claustre del monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges
31 de juliol del 2018

Fundat el 1153, el monestir de Santa Maria de Vallbona ha estat habitat durant més de vuit segles i, ni la desamortització ni la Guerra Civil, van aconseguir que les monges que hi vivien haguessin de marxar a l’exili. El 1175, el seu fundador, Ramon de Vallbona, va decidir separar les comunitats masculina i femenina: els homes es traslladaren al Montsant i la comunitat, llavors exclusivament femenina, s’incorporà a l’Orde del Cister i tingué per abadessa Òria Ramírez, vinguda del monestir de Tulebras (Navarra). Actualment, les vuit germanes que l’habiten i i la presència d’estudiants i viatgers que s’allotjen a l’hostatgeria omplen de vida aquest tresor arquitectònic del romànic i del gòtic que al llarg dels seus més de 850 anys d'història ha preservat l’esperit benedictí.

Un cicle de tres concerts
Els propers 4 i 5 d’agost, al monestir de Vallbona hi sonarà també la música ja que acollirà la quarta edició del cicle de concerts ‘La Pedra Parla’. Sota la direcció de Xavier Pastrana, el cicle arrenca el dissabte 4, a les 19.30 h, amb el recital d’Ensemble O vos Omnes, un grup vocal que interpretarà les obres de l’italià Carissimi i el seu deixeble francès, Charpentier, dos dels pares de l'oratori. El mateix dia, a les 22 h, el pianista Josep Maria Colom oferirà un concert centrat en l'obra de Claude Debussy, que se celebra el centenari de la seva mort, i de Chopin, que inclourà la cèlebre 'Marxa fúnebre'.

El cicle conclourà el diumenge 5, a les 12.30 h, amb el duet de l’actriu i cantant lírica Anna Moliner i el cantant i pianista Jordi Domènech, que interpretaran un repertori d’autors clàssics i les músiques de Poulenc i Satie. Les entrades es poden comprar al mateix monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges o al web de www.codetickets.com.

Monument favorit dels catalans
Convé recordar que el monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges encara l’estiu com a flamant guanyador del Monument favorit dels catalans 2018, després de vèncer el monestir de Sant Pere de Rodes a la final del concurs d'enguany, que ha batut rècords de participació.

Per a més informació, consulteu el web del monestir de Santa Maria de Vallbona.