La tardor és sinònim de música clàssica a Vic

El ‘Messies’ de Händel o ‘Les quatre estacions' de Vivaldi són alguns dels plats forts del cicle Grans Concerts Atlàntida

El violinista Daniel Hope durant un concert l'any 2016
El violinista Daniel Hope durant un concert l'any 2016 Wikimedia Commons
15 d'octubre del 2018

L’Atlàntida, el Centre d’Arts Escèniques d’Osona, va ser inaugurat l’any 2010 amb un clar objectiu: convertir Vic i la comarca osonenca en referents culturals a Catalunya i, fins i tot, a Europa. Per assolir aquest ambiciós propòsit, el centre acull des del seu primer any de vida el cicle de Grans Concerts Atlàntida, dedicat a la música clàssica.

La vuitena edició del festival es posa en marxa el proper 26 d’octubre amb el concert de Katharina Treutler, una jove pianista alemanya considerada un dels grans talents emergents del continent. El 4 de novembre, la formació catalana Quartet Gerhard, que ja va participar al cicle l’any 2013 com una promesa musical del nostre país, mostrarà la seva consolidació presentant el seu nou disc, editat amb la discogràfica Harmonia Mundi. Més tard, el 16 de novembre, serà moment per a l’homenatge, ja que els germans Claret i Albert Attenelle, coneguts com el Trio Barcelona, es tornaran a trobar després d’anys d’inactivitat per celebrar el 50è aniversari de la seva carrera professional.

Händel i Vivaldi, caps de cartell
Les dues actuacions més esperades del festival arribaran al desembre. El dia 2, la formació Academy of Ancient Music de Londres, un referent mundial en la recuperació de la música barroca, oferirà un concert únic a Catalunya en què mostraran la seva versió de ‘Les quatre estacions' de Vivaldi. El cicle Grans Concerts Atlàntida acaba el dia 14 amb l’Orquestra de Cambra de Zuric, que, sota la direcció del violinista Daniel Hope, interpretarà el ‘Messies’ de Händel. A banda de les actuacions musicals i com a activitat complementària, el centre oferirà una xerrada abans de cada concert.

Per a més informació, descarregueu-vos aquí el programa en PDF.