La Universitat de Barcelona ofereix un curs sobre la Guerra Civil

Impulsat pel programa Gaudir UB, pretén fer reflexionar a partir d'un balanç global de tot el que va suposar el conflicte

Comitè de Defensa de la CNT a la plaça Espanya de Barcelona -  Anticapitalistes.cat
Comitè de Defensa de la CNT a la plaça Espanya de Barcelona - Anticapitalistes.cat
13 de gener del 2017
Autor
Redacció

El programa Gaudir UB ha organitzat un curs amb la intenció de fer un repàs que vagi més enllà dels aspectes militars de la Guerra Civil a Catalunya. Passats 75 anys de la fi de la guerra, és important recordar les conseqüències d'aquest conflicte. Se n'analitzaran els aspectes socials, polítics i econòmics, fent una anàlisi global sense oblidar la dimensió internacional.

El curs s'estructura en 10 temes, que van des de la resistència del 19 de juliol fins a la derrota de Catalunya, repassant tots els fronts catalans, la propaganda de guerra o els bombardejos. Aquest programa comença el 2 de febrer i acaba el 6 d'abril, amb un total de 20 hores, a Sant Joan Despí.

Els docents encarregats d'impartir el temari seran Santiago Izquierdo Ballester, Carles Viñas i Oriol Dueñas, professors del Departament d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona (UB). La matrícula es pot fer a través d'Internet o presencialment a la UB fins a l'inici del curs.