Les dones protagonitzen la desena edició del festival Terra Ibèrica

Aquest 2019, el certamen de divulgació històrica de Calafell se centra en l'àmbit femení en l'antiguitat

Recreació al festival Terra Ibèrica de Calafell
Recreació al festival Terra Ibèrica de Calafell
23 de juliol del 2019

Des de fa 10 anys, el festival Terra Ibèrica es dedica a divulgar la cultura dels ibers i el seu món amb activitats de recreació històrica. Aquest 2019 ho continuarà fent, tot donant un protagonisme especial a les dones i a l'àmbit femení en l'antiguitat. Sota el lema 'Potestas in feminis' ('Dones al poder'), el festival vol donar a conèixer com vivien i quin paper tenien a la societat les dones de l’antiguitat. Els assistents, podran saber quin era el destí d'una dona repudiada pel seu marit (com es podia guanyar la vida? Quins infortunis l'esperaven?), viuran una revolució de dones, coneixeran les dones 'gladiatrius' (com vivien, s'entrenaven i lluitaven) o les prostitutes Lidé i Friné, dues dones que, per la seva professió, eren 'turpes persones', gent sense cap tipus de drets a la societat romana. A més, l'espectacle 'Les edats de la dona' s'endinsarà en la importància que tenien les diferents etapes de la vida d'una dona i quins eren els seus rols.

El programa també inclou activitats familiars, com un taller en què petits i grans aprendran a fer feines del dia a dia dels ibers, com teixir, fer pa o fabricar un collar; la projecció de 'Lisístrata', de Francesc Bellmunt (2002); una 'escape room' a la Ciutadella Ibèrica o una visita guiada a la Ciutadella que se centrarà en les dones iberes i que acabarà amb un vermut.Informació pràctica

  • Dates: 25-28 de juliol.
  • Lloc: Ciutadella Ibèrica de Calafell.
  • La majoria d'activitats són amb reserva prèvia. Per fer les reserves, cal escriure un e-mail a calafellhistoric@calafell.org o trucar al 977 69 46 83.
  • Consulteu el programa complet al web del festival.