Les guitarres d'en Quico Pi de la Serra

El Museu de la Música de Barcelona mostra la col·lecció particular de guitarres i altres instruments del cantautor barceloní

Quico Pi de la Serra
Quico Pi de la Serra Sara Guasteví
7 de novembre del 2018

Exponent de la Nova Cançó, el cantautor i guitarrista Quico Pi de la Serra va estar interessat en la música des de la seva joventut, i l’any 1962 va passar a formar part del grup Els Setze Jutges. Dedicat a la cançó d'autor i al blues durant més de 50 anys, ha fet sonar les seves guitarres al Palau de la Música, al Teatre Olympia de París i en grans escenaris de Portugal, Alemanya, els Estats Units, Anglaterra, Mèxic, Cuba i el Canadà. Ara, la seva col·lecció completa de 115 guitarres i altres instruments es pot veure al Museu de la Música de Barcelona gràcies a l’exposició 'Les guitarres d’en Quico Pi de la Serra'.

Peces clau en la seva trajectòria
S'hi mostra el sitar amb el qual va aprendre a tocar música hindú o el llaüt-guitarra alemany que apareix a la portada d’un dels seus discos. També hi trobem instruments de l’Amèrica Central i l’Amèrica del Sud, com un singular 'guitarrón' de San Juan de Chamula (Mèxic) o els cordòfons de Puertro Rico, i les magnífiques guitarres 'archtop', una de les quals va pertànyer a George Benson. Peces de nombrosos estils musicals, èpoques o localitzacions, que tenen un gran interès organològic, històric i social.

La mostra es pot visitar fins al 28 d'abril i posteriorment la col·lecció completa d'instruments romandrà en els fons del Museu de la Música per un període de deu anys, gràcies a un acord de cessió amb l'intèrpret. Les guitarres s’han inventariat, condicionat, documentat, fotografiat i es preveu la seva inclusió en el catàleg en línia del Museu. En el marc de l'exposició, i amb l'objectiu d'aprofundir més en la figura de Pi de la Serra, el dia 16 de desembre el músic farà un concert a la sala de teclats del Museu. Aquesta activitat es completarà amb dues visites guiades per l'artista els dies 24 de gener i 21 de març de 2019. 

Les guitarres d'en Quico al Museu de la Música