Les Jornades Europees de Patrimoni conviden a descobrir el patrimoni del país

Durant dos dies, palaus, castells, jaciments, museus o arxius donen a conèixer el seu llegat amb activitats per a petits i grans

Jaciment ibèric d'Ullastret, al Baix Empordà
Jaciment ibèric d'Ullastret, al Baix Empordà Wikimedia Commons
8 d'octubre del 2018

Palaus, castells, monestirs, jaciments, jardins històrics, biblioteques, arxius... El patrimoni cultural i històric és inabastable. És, a més, un llegat d'un incalculable valor educatiu que ens permet mirar el futur i que, sovint, és inaccessible al gran públic. Donar a conèixer aquest llegat és precisament un dels objectius de les Jornades Europees de Patrimoni, que enguany se celebren el 12, 13 i 14 d'octubre i que prenen especial rellevància, ja que el 2018 és l'Any Europeu del Patrimoni Cultural.

Durant aquests tres dies, diferents espais patrimonials del país acolliran centenars d'activitats per a petits i grans com conferències, visites guiades, visites teatralitzades, concerts, espectacles, tallers o exposicions. Molts d'ells obriran les seves portes gratuïtament, com la Vil·la romana dels Munts, el recinte modernista de Sant Pau, el conjunt monumental de Centcelles, la Farga Palau de Ripoll, la ciutat ibèrica d'Ullastret i museus com el del Suro de Palafrugell, el Darder (Banyoles) o el de la Màgia de Santa Cristina d'Aro.

Per conèixer totes les activitats que s'organitzen, consulteu l’agenda en línia  de les Jornades.