Les 'Rúbriques de Bruniquer', a l'abast del públic

Aquesta compilació de lleis, disposicions, privilegis i fets de la Barcelona dels segles XIII a XVIII podrà consultar-se en línia

Unes pàgines de les 'Rúbriques de Bruniquer'
Unes pàgines de les 'Rúbriques de Bruniquer'
15 de novembre del 2018

A inicis del segle XVII, el notari públic i escrivà del Consell Municipal de Barcelona Esteve Gilabert Bruniquer redactà el 'Cerimonial dels magnífics consellers', una compilació de disposicions, lleis, privilegis i fets de Barcelona d'entre els anys 1249 i 1714 que es van conèixer amb el nom de 'Rúbriques de Bruniquer'. La quantitat d'informacions de caràcter polític, econòmic, urbanístic, social, artístic o cultural que conté el document el converteix en un recurs essencial per conèixer la història de la ciutat entre els segles XIII i XVIII. Ara, sota el nom de 'Les Rúbriques de Bruniquer. Una cronologia de Barcelona', les més de 12.000 rúbriques que conté el repertori podran consultar-se en línia al web barcelona.cat/rubriques a partir del 19 de novembre. A més, no caldrà tenir cap usuari per accedir-hi i es podran fer cerques i encreuaments de dades d'aquesta crònica de la ciutat.

Qui en vulgui saber més, pot assistir a la presentació d'aquest recurs digital, que tindrà lloc el proper 19 de novembre, a les 18.30 h, a l'Arxiu Històric de la Ciutat (Casa de l'Ardiaca, carrer de Santa Llúcia, 1), on es conserva el document original. Per assistir-hi, no cal confirmar assistència.