Localitzades monedes de fa 600 anys a València

Fins a 12 peces estaven ocultes en un mur del carrer del Micalet

Les monedes estaven ocultes en un mur del carrer del Micalet, al centre de la ciutat -  Wikimedia Commons
Les monedes estaven ocultes en un mur del carrer del Micalet, al centre de la ciutat - Wikimedia Commons
3 d'abril del 2017
Autor
Laura Guarda
La Generalitat Valenciana ha informat de la troballa d'un conjunt de monedes de finals del segle XIV o principis del XV en un forat ocult en els murs del carrer del Micalet.

Segons un comunicat, els treballs arqueològics en les parets exteriors del palau de Calatayud i del forn dels Apòstols han topat amb aquests "estalvis" amagats durant 600 anys "segurament en un ambient domèstic". Les 12 monedes, tapades amb un maó en un espai de 20 cm d'alçada per 18 cm de profunditat, presenten un "intens desgast".

Antics territoris de la Corona d'Aragó
En concret, s'han trobat quatre reals de plata barrejada amb coure; sis exemplars de billó de Saragossa i dos de Barcelona. Les peces de plata i coure presenten el bust del rei en una cara, segurament Joan I d'Aragó, i l'escut coronat de València en l'altra; les de Saragossa contenen la representació de Pere IV d'Aragó i la creu doble, i en el revers de les de Barcelona es pot veure la creu puntada o cèrcols –el rei coronat en l'anvers d'aqueta peça és encara desconegut a causa del desgast.