Localitzats taüts en forma de vaixell a la Xina

Els arqueolegs també han trobat objectes corresponents a les cultures Zhou i Qin

Guerrers de Xi'an, el famós exèrcit de terracota
Guerrers de Xi'an, el famós exèrcit de terracota
10 de febrer del 2017
Autor
Laura Guarda

Un grup d'arqueòlegs de l'Institut de Relíquies Culturals i Arqueologia de Chengdu (Xina) ha excavat fins a 47 tombes en els treballs arqueològics de la localitat de Feihe, de la província xinesa de Sichuan. El grup hi ha trobat taüts en forma de vaixell de més de 2.000 anys (coetanis dels guerrers de Xi'an).

Segons l'agència de notícies Xinhua, els fèretres corresponen als períodes 475-221 aC (Regnes Combatents) i 221-206 aC (dinastia Qin). Les peces mesuren entre quatre i set metres de llargada i s'han mantingut en bon estat gràcies a la fusta de nanmu amb què estan construïdes, resistents a la humitat i als canvis de temperatura.

A banda dels taüts, els arqueòlegs han trobat deu cistells de bambú amb restes de gra en una de les dues tombes ben conservades; monedes, segells o armes, i fins a 300 peces de ferro, ceràmica o bambú corresponents a les cultures Zhou i Qin.

Una ‘sebha' –objecte similar a una polsera– amb peces de vidre fermada en la cintura d'un cadàver podria indicar que els propietaris de les tombes van ser funcionaris d'alt rang dedicats al negoci de la sal, atesa la proximitat del conjunt amb les runes de pous de sal antics i l'explotació de la Ruta de la Seda per aconseguir aquest tipus de material vidriat "molt valorat i exòtic en aquell temps", segons ha informat el cap de l'excavació, Gong Yangmin.

Els treballs de construcció planejats en la zona s'han suspès amb la previsió d'habilitar-hi un museu.