Fa dues dècades, un grup d'investigadors va trobar una tomba en un antic jaciment de Síria. A més de sis esquelets, joies i recipients de ceràmica, els arqueòlegs van localitzar-hi uns cilindres d'argila que tenien gravats símbols desconeguts. Ara, l'estudi d'aquests objectes conclou que podria tractar-se d'un abecedari que data de l'any 2400 aC, mig mil·lenni abans que altres escriptures alfabètiques conegudes.
Fins ara es creia que les primeres civilitzacions a utilitzar sistemes d'escriptura havien sorgit d'Egipte, concretament de la península del Sinaí, al voltant del 1900 aC i com a resultat de transformar alguns jeroglífics en lletres alfabètiques. Els recents resultats posen en dubte aquestes teories i mostren que els humans van experimentar amb noves formes de comunicació molt abans del que es creia i en diferents localitzacions de les imaginades.
Malgrat tot, els científics que han liderat la investigació, de la Universitat Johns Hopkins, esperen trobar més proves per poder arribar a una conclusió més ferma.