Manuel Forcano i Víctor Hurtado guanyen el XXXV Premi Ferran Soldevila

Els autors han estat guardonats per l'obra 'Atles d'història dels jueus de Catalunya'

Manuel Forcano (esquerra) i Víctor Hurtado
Manuel Forcano (esquerra) i Víctor Hurtado
1 de juliol del 2020

Manuel Forcano i Víctor Hurtado han estat guardonats amb la trenta-cinquena edició del Premi Ferran Soldevila de biografia, memòries i estudis històrics per Atles d'història dels jueus de Catalunya, que cartografia la presència de les comunitats jueves en terres catalanes des de l'antiguitat fins a l'actualitat. L'obra, publicada l'any passat per Rafael Dalmau Editor, recull aspectes de la vida quotidiana de les comunitats jueves, especialment en època medieval, i les dificultats a què va haver de fer front. Alhora, recorda l'esplendor cultural, literària, filosòfica i científica d'aquesta comunitat.

Els autors
Especialitzat en la història dels jueus de Catalunya, Forcano és doctor en Filologia Semítica per la Universitat de Barcelona, institució en la qual ha fet professor d’hebreu, arameu i història de l'antic Pròxim Orient. També té una extensa obra poètica publicada. Víctor Hurtado és llicenciat en Ciències Econòmiques i doctor en Història Medieval per la Universitat de Barcelona i especialista en cartografia històrica. L'any 2007 li va ser concedit el Premi Ciutat de Barcelona per l’obra Els Mitjavila, una família de mercaders a la Barcelona del segle XIV.

Els guardons del premi que convoca la Fundació Congrés de Cultura Catalana seran lliurats avui, 1 de juliol, al restaurant 7 Portes de Barcelona. Degut a les mesures de restricció provocades per la COVID-19, l'acte serà una trobada entre els autors, l'editor de l'obra i el jurat de l'edició d'enguany, format per Teresa Abelló, Agustí Alcoberro, Antoni Furió, Francesc Marco, Isabel Rodà, Ivan Serrano, Queralt Solé i la directora de la nostra revista, Clàudia Pujol.