El Memorial Democràtic repassa els cent anys de republicanisme a Catalunya

La institució acull l'exposició 'Un segle de republicanisme català (1900-2000). Visió panoràmica d’una cultura política', que podrà visitar-se fins a finals d'any

Postal de Solidaritat Catalana (1908, aproximadament)
Postal de Solidaritat Catalana (1908, aproximadament) Col·lecció particular Josep Fajol
15 de juliol del 2021

Mostrar d'una manera molt gràfica l’evolució del republicanisme a Catalunya i remarcar la importància històrica que ha tingut al llarg dels darrers cent anys. Aquest és l'objectiu d'Un segle de republicanisme català (1900-2000). Visió panoràmica d’una cultura política, l'exposició que fins a finals d'any podrà veure's a la seu del Memorial Democràtic. La mostra repassa els projectes polítics i culturals vinculats al republicanisme a Catalunya des del començament del segle XX i fins a la Transició.

La mostra es divideix en tres grans eixos: la formació del republicanisme, els seus valors i els seus representants, que se centra en sis personatges destacats (Aurora Bertrana, Nicolau d’Olwer, Ventura Gassol, Lola Anglada, Maria Dolors Bargalló i Carles Rahola). L'exposició es tanca amb un documental inèdit d’uns 10 minuts de durada, en què diversos testimonis anònims expliquen com van viure la proclamació de la Segona República.

Un segle de republicanisme català ha estat comissariada per Enric Pujol, doctor en Filosofia i Lletres i professor del Departament d’Història Moderna i Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona.


Informació pràctica