Un 'Memorimage' amb protagonisme femení

La catorzena edició del Festival Internacional de Cinema 'Memorimage' de Reus posa un èmfasi especial en les dones, tant en la direcció com en el protagonisme de les històries

Fotograma del tràiler de 'From Knee to Heart'
Fotograma del tràiler de 'From Knee to Heart'
5 de novembre del 2019

Aquest 2019, el Festival Internacional de Cinema 'Memorimage' de Reus celebra la catorzena edició tot donant un especial èmfasi a les dones, tant en la direcció com en el protagonisme de les històries. El certamen, que se celebra del 6 al 9 de novembre, s'inaugura amb el documental de Susanna Barranco 'De rodillas corazón', un retrat de la ballarina Sol Picó tant davant com darrere de l'escenari. Alguns dels films destacats de la Secció Oficial també estan protagonitzats per dones, com la fotògrafa Letizia Battaglia, que va lluitar contra la màfia siciliana a través de la càmera, una lluita que queda retratada al documental 'Shooting the Mafia', o la pintora francesa que s'instal·la a Mallorca i que protagonitza la producció 'La Maleta de Madame Colette'.

El festival compta amb altres seccions com 'MemoriReus', centrada en el municipi del Baix Camp; 'MemoriXics', enfocada a un públic familiar i que aquest any recupera el 'Mon oncle' de Jacques Tati, o 'MemoriJove', que vol fer reflexionar els més joves sobre temes com el procés d'autodeterminació de Catalunya amb 'Avec un sourire, la révolution' o sobre les complexitats que ha d'afrontar una persona transgènere i la seva família amb el film 'Me llamo Violeta'. Del 'MemoriReus' destaca 'La Vall del Francolí, l’alè del camp', un film sobre el model de desenvolupament econòmic del Camp Tarragona, que, tot i que va portar feina i riquesa als pobles, a la llarga ha hipotecat el territori.

A més, del 6 de novembre al 6 de desembre el 'Memorimage' arribarà a tot l'Estat a través de la plataforma Filmin. Així, durant un mes es podran veure en línia una selecció de quatre pel·lícules d’aquesta edició i nou d’edicions anteriors.

Informació pràctica
 

  • Dates: del 6 al 9 de novembre.
  • Llocs (tots a Reus): Teatre Bartrina (plaça del Teatre, 1), Orfeó Reusenc (Sant Llorenç, 14) i CIMIR (Jaume Vidal i Alcover, 6). 
  • Preu: Gratuït. Per a la inauguració i la cloenda, cal confirmar l'assistència a cultura@reus.cat o al tel. 977 01 02 28, d’11 a 14 h.
  • Consulta tota la informació aquí

Cartell Memorimage 2019