El mercat de pagès d’Arrels torna al centre de Barcelona

El dissabte 2 de desembre, l'Espai 88 del Poblenou serà l'escenari de la segona Festa Arrels, que l'any passat va congregar 4.000 persones

Primera edició de la Festa Arrels, en la qual van participar 4.000 persones
Primera edició de la Festa Arrels, en la qual van participar 4.000 persones Arrels
22 de novembre del 2023

Després de l’èxit de la primera edició de la Festa Arrels, en la qual van participar 4.000 persones, enguany els companys d’Arrels tornen a plantar un mercat de pagès al centre de Barcelona. L’Espai 88 del Poblenou serà l’escenari d’un esdeveniment únic que reunirà pagesos vinguts d’arreu de Catalunya, alguns dels quals és molt difícil de veure a fires com aquesta i que ofereixen productes que no sempre es poden comprar a la ciutat.

Els mateixos productors atendran el públic –tal com passa als mercats de pagès de la Catalunya rural– en aquest esdeveniment d’entrada lliure que tindrà lloc el dissabte 2 de desembre, de les deu del matí a les vuit del vespre, al número 88 del carrer de Pamplona. Durant tot el dia, els visitants que s’acostin a la Festa Arrels podran omplir el carro de la compra amb fruita, verdura, oli, embotits o formatges, entre d’altres. Les persones que els produeixen seran les mateixes que els vendran per poder explicar els secrets del gènere exposat. 

També hi haurà productes per tastar allà mateix. Moltes de les parades dedicaran una part de les seves vendes a la degustació d’elaborats. Els acompanyaran diversos cellers que oferiran tant vins en copes com venda d’ampolles. A més del mercat de pagès, que serà el centre de la Festa, el programa també inclou tastos de vi, d’oli, d’embotits, de formatges i de cervesa artesana. Consulteu aquí la llista de productors i tots els detalls dels tastos guiats.

L’objectiu de la Festa Arrels es resumeix en l’eslògan que l’acompanya, El camp es troba amb la ciutat. Arrels aposta per afavorir l’apropament entre aquestes dues realitats per generar dinàmiques més col·laboratives i respectuoses entre l’una i l’altra. Aquest és l’esperit de la Festa, però també del Mercat Arrels (el mercat de pagès online del projecte), amb el web Arrels.info i amb la revista Arrels, canals diversos que comparteixen la mateixa missió.

Informació pràctica

  • 2a Festa Arrels
  • Lloc: Espai 88 (Pamplona, 88. Barcelona)
  • Data i horari: dissabte, 2 de desembre de 2023, d’11 h a 20 h
  • Consulteu tots els productors i l’agenda d’activitats en aquest enllaç