'Més lloc per a la fosca', una lectura ecocrítica de Víctor Català

Una exposició al Museu de la Vida Rural proposa una revisió de la novel·la 'Solitud' i la connecta amb l'actual crisi ecològica, l'ecofeminisme i les posthumanitats

Exposició 'Més lloc per a la fosca'
Exposició 'Més lloc per a la fosca' Museu de la Vida Rural
14 de novembre del 2023

El Museu de la Vida Rural, centre cultural de la Fundació Carulla ubicat a l'Espluga de Francolí, acaba d'inaugurar Més lloc per a la fosca, una exposició temporal basada en la novel·la Solitud, de Víctor Català (Caterina Albert). 

La mostra proposa una revisió de l'obra literària des del punt de vista de la construcció cultural de la natura i fa una crítica connectada amb l'actual crisi ecològica, el pensament contemporani de l'ecofeminisme i les posthumanitats. També posa el focus en l'imaginari del gènere gòtic lligat al folklore i a la idea de la natura més feréstega, tot establint un diàleg entre l'univers mític, literari i visual creat per l'autora i cinc artistes contemporànies de diferents disciplines: Maddi Barber, Pilar Codony, Mireia Coromina, Alba G. Corral, Alba Lombardía i Carles Viarnès.  

Al voltant de l'exposició Més lloc per a la fosca, que es pot visitar fins al 14 d'abril de 2024, s'han programat diverses activitats paral·leles i visites guiades. Consulteu-les al web del Museu de la Vida Rural.

Informació pràctica

  • Exposició Més lloc per a la fosca
  • Dates: de l'11 de novembre de 2023 al 14 d'abril de 2024
  • Lloc: Museu de la Vida Rural (ctra. de Montblanc, 35, l'Espluga de Francolí)
  • Preu: gratuït
  • Més informació al web del Museu de la Vida Rural