Se us acut algú millor per guiar-vos per un castell, un monestir o un jaciment, que les persones que l'han habitat al llarg de la història? Les visites teatralitzades són una manera original, divertida i immersiva de descobrir els monuments de Catalunya, tot coneixent els personatges que han protagonitzat la història del nostre país.
Les visites que organitza el Museu d'Arqueologia de Catalunya a totes les seves seus mai no fallen amb la canalla. A Ullastret, Adéu Indika! us transportarà al 197 aC per reviure el desembarcament de dues legions romanes a Empòrion amb la missió d'aturar les rebel·lions dels ibers. A Empúries també podeu fer-hi la Visita romana i passejar pels carrers antics de la ciutat, o bé participar a Empúries, cap al tard, per gaudir de la posta de sol en un dels moments més màgics del dia.
Continuant amb la temàtica romana, els senyors de la Vil·la Romana dels Munts us mostraran, a la visitaCaius i Faustina us conviden a la vil·la, aquesta luxosa residència dels Tàrraco, al peu de la Via Augusta i amb unes envejables vistes al mar. El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona també organitza, al Tinglado 4, un cicle de monòlegs d'estiu que recupera les veus de personatges femenins d'època romana.
La vida als castells i monestirs medievals
Per descobrir els monestirs catalans, podeu fer Un passeig per la història de Sant Pere de Galligants, a Girona; descobrir què menjaven els monjos de la cartoixa d'Escaladei, a La cuina cartoixana: la cuina blanca i el dejuni, o conèixer totes les dones que van passar pel Reial Monestir de Santes Creus, amb la visita Dones. Mares i abadesses. I si us pensàveu que els influencers són quelcom modern, apunteu-vos a la visita Frederica Dalmau, la primera 'influencer' de la història, al monestir de Sant Pere de Rodes.
Finalment, us proposem dues visites per conèixer dues dones molt especials: Quitèria, la minyona d'Escornalbou, que us explicarà totes les tafaneries del castell monestir d'Escornalbou i del seu senyor, i Guisla, la remeiera d'Olèrdola, que us descobrirà tots els remeis que utilitzaven les guaridores del segle XI tot passejant pels boscos d'Olèrdola.
Consulteu tot el programa d'activitats a l'agenda en línia del Patrimoni Cultural.
