Minoria Absoluta i Som s’uneixen per crear una editorial especialitzada en història

El nou segell editarà les revistes 'El Món d’Ahir', SÀPIENS i Petit SÀPIENS

Jordi Creus i Toni Soler en la presentació de la nova editorial a la biblioteca Vapor Vell de Sants
Jordi Creus i Toni Soler en la presentació de la nova editorial a la biblioteca Vapor Vell de Sants Enrique Marco
1 de febrer del 2019

Minoria Absoluta i Som, empresa editora de SÀPIENS, han arribat a un acord per crear una nova editorial especialitzada en història. El nou segell, que editarà les revistes 'El Món d’Ahir', SÀPIENS i el Petit SÀPIENS, esdevindrà la principal empresa editorial del nostre país especialitzada en el món de la història i impulsarà altres projectes per donar a conèixer de forma divulgativa i innovadora el nostre passat. A més, l’acord permetrà que la revista 'El Món d’Ahir' pugui ser present a totes les llibreries del país.

Aquesta nova editorial estarà dirigida per Jordi Creus, historiador que ha estat l’artífex de l’èxit de SÀPIENS. Creus vol orientar la nova empresa a desenvolupar nous projectes editorials al voltant de la història, a partir de les marques 'El Món d’Ahir' i SÀPIENS, i aprofitant totes les sinergies que ofereixen Minoria Absoluta i Som.

'El Món d’Ahir' és la revista trimestral d’història d’autor dirigida per Toni Soler. Nascuda el desembre del 2016, la publicació es mou en un espai entre la literatura, el periodisme i l'assaig i pretén reivindicar el plaer de llegir la història com el que és: una aventura i un retrat de la condició humana al llarg del temps. En la seva curta trajectòria ha estat un èxit tant pel que fa a l’acceptació popular com pel que fa als reconeixements rebuts, entre els quals destaca el premi Laus d’Or, que atorga l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics.

SÀPIENS és la revista de divulgació històrica líder a Catalunya. Dirigida per la periodista Clàudia Pujol, SÀPIENS és també la publicació més llegida en llengua catalana. Nascuda l’any 2002 i de periodicitat mensual, ha acostat el món de la història a tots els públics gràcies al seu llenguatge planer i a les seves constants investigacions pels arxius de tot el món.

El Petit SÀPIENS va néixer l’any 2016. Cada mes aporta als nens d’entre 8 i 12 anys una aventura apassionant pel nostre passat. Dirigida pel periodista Àlex Novials, el Petit SÀPIENS s’ha convertit en una referència dins el món de les revistes infantils.

Toni Soler, director d'El Món d'Ahir'argumenta aquest unió: "Havíem de fer un pas endavant, d'aquí la unió amb Som. 'El Món d'ahir', SÀPIENS i Petit SÀPIENS són productes complementaris i amb aquesta col·laboració ens podem ajudar mútuament i abordar nous projectes de manera conjunta, perquè a tots ens interessa la història."

Així mateix, Jordi Creus, director de la nova editorial d’història, posa en valor l'associació afirmant: "És un orgull i un privilegi poder treballar amb Minoria Absoluta en un projecte tan extraordinari com aquest. Entra dins d'aquesta dinàmica en què estem tan obsedits d'apostar per la qualitat i per crear continguts perdurables."