Miró i Gaudí, vistos per l'ull fotogràfic de Joaquim Gomis

El Museu Can Mario de Palafrugell inaugura l'exposició 'Miró, Gaudí, Gomis. El sentit màgic de l’art', que es podrà veure fins a finals de novembre a aquest centre de la Fundació Vila Casas

Joaquim Gomis, Joan Miró, Mme. Matisse i Joan Prats al terrat de la Casa Batlló, el 1944
Joaquim Gomis, Joan Miró, Mme. Matisse i Joan Prats al terrat de la Casa Batlló, el 1944 Fons Joaquim Gomis (ANC) © Hereus de Joaquim Gomis. Fundació Joan Miró, Barcelona
23 de juliol del 2021

Miró, Gaudí, Gomis. El sentit màgic de l’art planteja dos diàlegs. El primer és un diàleg entre Joan Miró i Antoni Gaudí, una mirada a les seves afinitats creatives. El segon cerca la relació que hi ha entre algunes escultures de l'artista surrealista i algunes obres arquitectòniques de Gaudí. Tots dos es fan a través de la fotografia de Joaquim Gomis, primer president de la Fundació Joan Miró i gran divulgador de l'obra d'Antoni Gaudí.

Aquestes fotografies es recullen als anomenats fotoscops, uns fotollibres que Gomis va publicar als anys cinquanta i que mostren els punts en comú entre tots dos artistes: la relació amb la natura, l'esperit de risc i la coincidència en algunes tècniques i materials.

L'exposició, que està coorganitzada amb la Fundació Joan Miró, podrà visitar-se fins al 28 de novembre al Museu Can Mario de Palafrugell, un dels centres de la Fundació Vila Casas.

Informació pràctica
 

  • Exposició: Miró, Gaudí, Gomis. El sentit màgic de l’art
  • Data: del 25 de juliol al 28 de novembre.
  • Lloc: Museu Can Mario. Plaça Can Mario, 7. 17200 Palafrugell.
  • Horari: de dimarts a diumenge i festius, d'11 a 13.30 h i de 17.30 a 20.30 h.
  • Preu: 5 € (entrada general).