El monestir de Pedralbes celebra la Setmana Santa amb un concert de música del Renaixement

L'audició està dedicada a la Mort i té com a peça central la 'Missa pro defunctis' de Cristóbal Morales

El monestir de Pedralbes
El monestir de Pedralbes Nicanor García

La Mort és l’eix central del concert de Setmana Santa que tindrà lloc a l’església del monestir de Pedralbes el proper 20 de març. Al concert s'interpretaran peces de música polifònica del Renaixement, la més important de les quals serà la 'Missa pro defunctis', de Cristóbal Morales, una peça que es va publicar a Roma el 1554 i que va tenir una àmplia difusió arreu d'Europa. Fins i tot és probable que fos escollida per ser cantada en els funerals en honor de l’emperador Carles I, l’any 1559. 

El programa també inclou el motet 'Media vita in morte sumus', de Nicolàs Gombert; 'Versa est in luctum', composta per Alonso Lobo amb motiu de les exèquies de Felip II l’any 1598, i 'Stabat mater', de Juan Gutiérrez de Padilla, una composició pròpia de Setmana Santa que narra el dolor de Maria davant la mort del seu fill.

Els intèrprets seran el Cor Cererols (format per Marc Guerris, Daniel Folqué i Yolanda Romero, alts; Martí Doñate, Ferran Mitjans, Oriol Guimerà i Joan Mas Soler, tenors; Vicent de Soomer i Albert Cabero, barítons; Víctor Vilca, Antonio Fajardo i Joan Climent, baixos), amb Marc Díaz a la direcció i a l'orgue. 

El concert té un preu de 12 € i se celebrael 20 de març, de 20.30 a 22 h. Les places són limitades i és imprescindible fer una reserva prèvia.

Telèfon: 93 256 34 27 

e-mail: reservesmonestirpedralbes@bcn.cat

Més informació al web del monestir de Pedralbes