El Museu Can Framis dedica una retrospectiva a Yago Hortal

El centre de la Fundació Vila Casas acull 'Yago Hortal - Allò era abans, això és ara', una mostra dedicada a un dels artistes més importants de la pintura catalana contemporània

Una de les obres de Yago Hortal que es poden veure al Museu Can Framis
Una de les obres de Yago Hortal que es poden veure al Museu Can Framis Yago Hortal
9 de febrer del 2021

Nascut a Barcelona el 1983, el pintor Yago Hortal va començar a exposar l'any 2006. Tot i que la seva trajectòria és relativament breu, Hortal ja té un recorregut internacional i s'ha convertit en un dels artistes catalans més destacats de la seva generació. És per això que el Museu Can Framis li dedica una retrospectiva que inclou 36 obres realitzades entre el 2007 i el 2020, algunes de les quals són inèdites.

Des dels seus inicis, Hortal ha experimentat amb la pintura abstracta, de la qual ha arribat a fer una revisió formal, segons explica el comissari de l'exposició, l'escriptor i crític d'art Enrique Juncosa. Les pintures de l'artista barceloní es caracteritzen per les grans escombrades, les esquitxades i l'acumulació de matèria; són, com diu l'artista, el resultat d'un diàleg amb el llenguatge pictòric i les seves possibilitats. Podran veure's fins al 30 de maig a Can Framis, un dels centres de la Fundació Vila Casas.
 

Informació pràctica